Økohaverne

Pressemeddelelse 12. august 2012


Pressemeddelelse                                                                                   12. august  2012

 

Åbne haver i høstens tegn

 

Økohaverne i Naturcenter Nyruphus holder åbne haver søndag 19. august .

Temaet er sensommer og høst. Hvis sommeren måske ikke har vist sig fra sin venligste side over for feriefolket, så har den til gengæld været god for mange havedyrkere. Også i økohaverne, hvor buske og træer og vinstokke viser tegn til god høst. Til gengæld har den rigelige regn også været alt for god ved udkrudtet, som det har kostet mange kræfter at holde nogenlunde nede. 

Mange blomster og urter synger dog på sidste vers og her er det nu tid til at indsamle frø til næste års såning.

 

Mens haveejere næsten over hele landet har jamret over uventet stort besøg af dræbersnegle, har man i Økohaverne næsten ikke set noget til de kedelige ibiriske gæster. Det mener man skyldes de sneglehegn og stier mellem haverne, der er belagt med brosten og grus, der er anlagt de seneste år.

 

Havedyrkere fra Økohaverne giver gode råd om sensommerens arbejde: frøsamling, opbevaring, beskæring og vintergravning.

 

Naturcentret byder på kaffe og te og orienterer om skovområdets dyr og fugle. Både børn og voksne er velkomne søndag 19. august  kl. 14-16. Kongevejen 270, Espergærde.

 

 

Mange sommerblomster er færdige nu, men morgenfruerne lyser stadig op i urtebede med både majs, løg, salat, ærter, squash, kål og rødbeder.Læg mærke til sneglehegnene, som dræbersnegle ikke kan lide.

 

Foto: Henning Frederiksen